Jelenünk

Ráksi jelenkori fejlődését - ahogy minden hasonló méretű települését az országban - alapvetően meghatározza a rendelkezésre álló források mértéke. A beruházások tervezésénél fontos szempont a rendelkezésre álló pályázati lehetőségek figyelembe vétele.

Falunkban 2016-ban készült el egy strandröplabdapálya és egy kisebb kosárlabdapálya, ami jól szolgálja a fiatalok közösséggé kovácsolását. Ezt a sportolási lehetőséget tervezzük kiegészíteni egy edzőgépekkel felszerelt kültéri sportparkkal, amennyiben támogatást találunk hozzá.
 
A régi, ma üresen álló és rossz állapotú iskolaépület felújítása szintén része a terveknek: e falai között egyaránt otthonra találhatnak majd a fiatalok és a nyugdíjasok. Már csak a pályázati forrás hiányzik ahhoz, hogy megvalósuljon a hangtechnikával és televízióval felszerelt klubhelyiség.

A hosszú távú tervek között szerepel a falu infrastruktúrájából eddig hiányzó korszerű szennyvízelvezetés megoldása. Ezt önmagában nem képes egy kis település kivitelezni. Reális elképzelésnek az tűnik, ha nyolc falu összefogásával épülne ki egy csatornarendszer.

Folyamatos feladat az utak javítása, amelyre már korábban nyert forrást az önkormányzat. A temető előtti út például 6,5 millió forintból újjul meg 2017-ben. A Dózsa György utca közel egy kilométeres szakaszának aszfaltozását pedig 12 millió forintos pályázati támogatás segíti, amihez a szükséges önrész előteremtése az önkormányzatra hárul. Ugyanennek az utcának az egyik oldalát 2016-ban a közfoglalkoztatás keretében újították fel helyben gyártott betonkockákkal.

 

 

Utolsó módosítás: 2017. 10. 10. 12:24
up